Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Beleggingsbeleid nieuwe pensioenregelingen niet af

Highlights week 26 2024

Veel pensioenfondsen bezinnen zich op dit moment op het beleggingsbeleid dat ze de komende jaren willen voeren voor hun nieuwe pensioenregeling. In ‘Verder volgens…’ betoogt Wim Barentsen dat er vooral in termen van risicodiversificatie nog winst is te behalen.

 

Politieke ontwikkelingen staan volop in de schijnwerpers. In de Verenigde Staten vond het eerste debat plaats tussen Biden en Trump en in Frankrijk vond de eerste ronde van de parlementsverkiezingen plaats. Het effect hiervan op de financiële markten was afgelopen week beperkt. Opvallend is wel de aanhoudende daling van de Japanse yen. Deze munt bereikte een nieuw dieptepunt ten opzichte van de euro.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 26 in 2024

 

IH week 26 2024