Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

White Paper Valutarisico

Achmea Investment Management

White Paper Valutarisico

De meeste pensioenfondsen beleggen een gedeelte van hun vermogen buiten de eurozone en daarmee in niet-eurobeleggingen. Doordat de waarde van de beleggingen verandert door wisselkoersbewegingen van de vreemde valuta’s, loopt het pensioenfonds valutarisico. In deze publicatie legt Achmea Investment Management uit wat valutarisico betekent voor de beleggingsportefeuille.

Pensioenfondsen kiezen er meestal voor om het valutarisico af te dekken met valutaderivaten, zogenaamde valutaforward contracten. De werking van contracten wordt in deze publicatie uitgelegd. Er bestaan grote verschillen tussen de manier waarop pensioenfondsen omgaan met het afdekken van valutarisico.Sommige pensioenfondsen dekken het valutarisico zo veel mogelijk af terwijl andere pensioenfondsen het valutarisico helemaal niet afdekken. Deze keuze is mede afhankelijk van de wijze waarop tegen valutarisico wordt aangekeken. In deze publicatie is de impact van het wel of niet afdekken van valutarisico beschreven.

Wij helpen u graag op weg om tot een goed afgewogen valuta-afdekkingsbeleid te komen. U vindt de brochure hier (pdf, 2,17 MB).

Whitepaper Valutarisico
(pdf, 2,17 MB)