Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Piek in beleidsrentes in zicht

Highlights week 23 2023

Met meerdere beleidsvergaderingen van centrale banken in het verschiet, kenden financiële markten een relatief rustige week. Wel lijkt het steeds duidelijker dat beleidsrentes hun piek zullen bereiken in het derde kwartaal. Ondanks de reeks renteverhogingen liggen de westerse economieën er relatief goed bij, maar de Chinese economie komt verder onder druk te staan. Aandelen en risicovolle obligaties sloten de week per saldo positief af, terwijl staatsobligaties en investment grade kredietobligaties een verlies noteerden.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 23 in 2023.

 

IH week 23, 2023