Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Geopolitieke kemphanen

Highlights week 27 2023

In de voortdurende handelsoorlog gaan China en de Verenigde Staten elkaar als kemphanen te lijf over technologische dominantie. Na een reeks Amerikaanse maatregelen dreigt China terug te slaan met het aan banden leggen van de export van noodzakelijke metalen voor de halfgeleiderindustrie. Ondertussen maken de Fed en ECB de geesten rijp voor meer renteverhogingen. Dit zorgde voor onrust onder beleggers. De kapitaalmarktrentes liepen op en aandelen sloten de week met verlies af.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 27 in 2023.

 

IH week 27, 2023