Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Economische vooruitzichten koelen af

Highlights week 31 2023

De eurozone heeft zich in het eerste halfjaar aan een recessie onttrokken. Dit betekent niet dat we afstevenen op een ‘zachte landing’. De monetaire verkrapping heeft zijn weerslag op de economische vooruitzichten, die steeds somberder worden. Vooral in de industrie zakt het vertrouwen steeds verder weg. De Amerikaanse rente liep op nadat kredietbeoordelaar Fitch de kredietwaardigheid van Amerikaanse staatobligaties verlaagde van AAA naar AA+. Ook elders liepen kapitaalmarktrentes op, wat er voor zorgde dat zowel aandelen- als obligatierendementen rood kleurden.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 31 in 2023.

 

IH week 31 2023