Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Stijgende trend in rente zet door

Highlights week 42 2023

Het was een slechte week op de financiële markten. De oplopende spanningen in het Midden-Oosten en de stijgende kapitaalmarktrentes domineerden het sentiment. De Amerikaanse 30-jaarsrente doorbrak voor het eerst in meer dan 15 jaar de grens van 5%. De stijgende rentes gaan gepaard met oplopende verliezen op de obligatiemarkten. Daarmee dreigt een herhaling van het scenario uit 2022 met negatieve rendementen voor zowel aandelen als staatsobligaties.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 42 in 2023.

 

IH week 42, 2023