Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Ondertekening Convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Pensioenfondsen

Achmea Investment Management

Ondertekening Convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Pensioenfondsen

Nederlandse pensioenfondsen gaan de samenwerking aan met maatschappelijke organisaties (ngo’s), vakbeweging en overheid om duurzaam te beleggen. Samen tekenden zij donderdag 20 december het Convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Pensioenfondsen. Met dit nieuwe convenant wordt er binnen de financiële sector breed gewerkt aan internationaal maatschappelijk verantwoord investeren.

 

Veel draagvlak voor convenant
Dat er veel draagvlak is voor het IMVB convenant, blijkt uit het feit dat het convenant wordt ondertekend door drie ministeries, zes maatschappelijke organisaties en drie vakbonden. Daarmee is er breed draagvlak voor het convenant.

 

Naast de 73 pensioenfondsen en de Pensioenfederatie, tekenen de maatschappelijke organisaties Oxfam Novib, PAX, Amnesty International Nederland, Save the Children Nederland, World Animal Protection en Natuur & Milieu, de vakbonden FNV, CNV en VCP, minister van Financiën Hoekstra, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Kaag én minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Koolmees.

 

Namens Achmea Investment Management is Annette van der Krogt bij de bijeenkomst aanwezig als deelnemer van het IMVB committee van de Pensioenfederatie.

 

Voor meer informatie over het convenant verwijzen wij u naar het SER persbericht en het Convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Pensioenfondsen.

 

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Annette van der Krogt, Manager Verantwoord Beleggen via 06 – 138 594 92 of per mail annette.van.der.krogt@achmea.nl.

 

Convenant internationaal MVB