Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Elk pensioenfonds z'n eigen MVB-beleid

Achmea IM ondersteunt bij de opzet en uitvoering van engagement en stembeleid

Engagement en stemmen in de praktijk: hoe gaat u te werk?

Hoe heeft u gestemd? Als pensioenfonds in dialoog met de bedrijven waarin u belegt? Het MVB-team van Achmea Investment Management ondersteunt pensioenfondsen bij de uitvoering van hun MVB-beleid.

 

Engagement: met dialoog aansporen tot verbeteringen

Maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB) is steeds belangrijker én noodzakelijker voor pensioenfondsen. Gedreven door factoren als risico- en reputatiemanagement, ethische overwegingen, wensen van deelnemers en deels onder druk van wet- en regelgeving, zetten pensioenfondsen stappen om versneld hun beleggingsbeleid te matchen met wat meer en meer gangbaar wordt: maatschappelijk verantwoord beleggen.

 

Lees hier meer

 

Meteen meer weten?

Bel of mail:

Mark Bakker, Business Development Director telefoon +31 (06) 101 851 94 e-mail mark.bakker@achmea.nl
Jeroen van Rumund, Business Development Director telefoon +31 (0)6 224 559 26 e-mail jeroen.van.rumund@achmea.nl