Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Groei Green Bonds universum zet door

Achmea Investment Management

Grey washing Gecina?

De Franse vastgoedonderneming Gecina heeft recentelijk al haar reguliere obligaties omgezet naar volledig groene (green bond) obligaties. Niet door een herfinanciering, maar door het simpelweg omkatten van de bestaande grijze bonds naar green bonds. De vraag is dan natuurlijk of dat zomaar kan. Is hier sprake van een verduurzamingsoperatie, of neigt het toch meer naar grey washing?

 

Ondertussen groeide in het tweede kwartaal het aantal issues in de euro green bonds index per saldo met 58. Dit is wederom bijna een verdubbeling t.o.v. het vorige kwartaal. Energietransitie vormt de belangrijkste bestemming van de gelden.

 

Lees meer in de Kwartaalupdate Green Bonds Q2 2021 (pdf)

 

kwartaalupdate green bonds Q2 2021