Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Achmea en Achmea Investment Management steunen het Petchem investor statement over beperken van ‘single use’ plastics

Zeist, 14 juli 2024

AIM-Investor-Statement

 

Samen met een coalitie van 69 institutionele beleggers, met een gezamenlijk beheerd vermogen van 6,8 biljoen roept Achmea IM bedrijven in de  petrochemische industrie op om meer te doen om vervuiling door plastic aan te pakken en te komen tot een circulaire economie voor plastic. Met vele andere beleggers, maakt Achmea IM zich zorgen over de kloof tussen de plannen van de industrie om de groei van de wereldwijde plasticproductie voort te zetten, en de toenemende regeldruk om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te verminderen.

 

Als bedrijven niet tijdig op de trend in wetgeving reageren, leidt dit tot financiële risico’s voor bedrijven maar ook voor hun beleggers. Om de wereldwijde vervuiling door plastic effectief aan te pakken, zal de hele waardeketen mee moeten doen. Ook is betere internationale regelgeving nodig om een eerlijk speelveld te waarborgen en duurzame innovaties te stimuleren.

 

Daarom steunt Achmea IM de Business Coalition for an ambitious plastic treaty en roepen we nu ook de petrochemische sector op om een sterk en ambitieus juridisch bindend VN-Plastic verdrag te steunen om plasticvervuiling aan te pakken.


Lees het statement in de pdf: Petrochemical Investor Statement (pdf)

 

Of online op: https://planet-tracker.org/petchem-investors/