Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Sterk Amerikaans banencijfer zet rente hoger

Highlights week 1 2024

Door een onverwachts hoge banengroei in de Verenigde Staten steeg de kapitaalmarktrente in de eerste week van 2024. Beleggers gaan er vanuit dat de Federal Reserve door de goede arbeidsmarkt minder vaart zal maken met het verlagen van de rente. Aandelen en obligaties sloten de week lager af. De prijzen voor olie en Europees gas stegen door zorgen over het conflict in het Midden-Oosten en het strenge winterweer in Noord-Europa.

 

Lees meer in de Investment Highlights van week 1 in 2024

 

IH week 31, 2024