Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Whitepaper over Cross Currency Basis

Achmea Investment Management

Whitepaper over Cross Currency Basis

Voor het afdekken van valutarisico gebruiken pensioenfondsen valutaforward contracten (hierna: valutaforwards). De theoretische prijs van een valutaforward is gebaseerd op de huidige wisselkoers en het renteverschil tussen de twee valuta’s, dit heet de rentepariteit. In het verleden lagen de theoretische prijs en de marktprijs van valutaforwards dicht bij elkaar. Sinds de kredietcrisis is de forwardprijs echter niet meer alleen te verklaren door het renteverschil. Het verschil tussen de theoretische en de werkelijke forwardprijs is de Cross Currency Basis (CCB). Onze Balansmanagement Adviseur, Roelof Waalkens, schreef een whitepaper hierover.

 

Kort samengevat zijn de conclusies:

 

  1. Vraag en aanbod drijven de CCB;

  2. De CCB is lastig te voorspellen;

  3. De CCB kan zowel positief als negatief zijn.

 

Lees hier de volledige whitepaper 'Wispelturige Cross Currency Basis laat valutahedgebeleid in tact'.

 

White Paper Cross Currency basis