Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Achmea Investment Management steunt Investor Statement over Shareholder Rights in V.S.

Zeist, 28 mei 2024.

Zeist

 

Vandaag brengt een groep institutionele beleggers een gezamenlijke verklaring uit waarin zij de Securities and Exchange Commission (SEC) steunen als voornaamste arbiter van aandeelhoudersvoorstellen in de Verenigde Staten. Met het statement moedigen zij ook aan tot het handhaven van de huidige regels omtrent het indienen van aandeelhoudersresoluties in de VS.

Achmea Investment Management en Achmea ondertekenden het statement ook. De groep ondertekenaars bestaat totaal uit 38-investeerders met een gezamenlijk beheerd vermogen van USD 4.8 biljoen. 

De Securities and Exchange Commission (SEC) is een onafhankelijke regelgevende instantie in Amerika. Deze instantie is verantwoordelijk voor het beschermen van beleggers, het faciliteren van kapitaalvorming en het handhaven van een eerlijke ordelijke werking van effectenmarkten.

Lees hier het volledige statement (pdf)