Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Actieve aandeelhouderschap in de praktijk

Zeist, 2 mei 2024.

Hands

 

Achmea Investment Management heeft Uber (voluit: Uber Technologies Inc) via een aandeelhoudersresolutie verzocht een onafhankelijke externe audit te laten uitvoeren op de gezondheid en veiligheid van chauffeurs. Zorgen over de gezondheid en veiligheid van Uber-chauffeurs zijn regelmatig onderwerp van werknemersacties, media-aandacht en rechtszaken tegen het bedrijf. De afgelopen drie jaar heeft Uber onvoldoende verbetering op dit thema laten zien.

 

Lees het volledige bericht NL (pdf)

 

Read the full message EN (pdf)