Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Achmea IM scherpt voorkeursaanpak CO2-reductie verder aan

Zeist, 16 juli 2024

Voorkeursaanpak co2

 

Om de CO2-voetafdruk van haar aandelen- en bedrijfsobligatieportefeuilles in 2030 in absolute zin met 50% te reduceren ten opzichte van 2020, heeft Achmea IM haar voorkeursaanpak CO2-reductie aangescherpt. Via intensivering van stem- en engagementactiviteiten en uitsluiting, wil Achmea IM portefeuilles meer in lijn brengen met het reductiepad én voorsorteren op de transitie naar een CO2-arme economie.

 

In 2022 ontwikkelde Achmea IM de voorkeursaanpak CO2-reductie met twee doelstellingen: beperking van de blootstelling van de portefeuille aan transitiegerelateerde beleggingsrisico’s en invloed uitoefenen op de ondernemingen waarin we beleggen om hun CO2-uitstoot terug te dringen.

 

Deze aanpak is inmiddels toegepast op de Achmea IM aandelen- en bedrijfsobligatiefondsen en op veel klantportefeuilles. Naar aanleiding van de evaluatie van de Achmea IM voorkeursaanpak, wordt het beleid fossiele brandstoffen verder aangescherpt.

 

Achmea IM kiest ervoor om de fossiele sector niet bij voorbaat uit te sluiten, maar haar invloed als belegger te gebruiken om bedrijven tot verandering aan te zetten. Uiteindelijk is de primaire focus reductie van broeikasgassen in de reële economie.

 

Door engagementactiviteiten te koppelen aan stemgedrag als onderdeel van een escalatiestrategie kan maximale druk worden uitgeoefend op CO2-intensieve ondernemingen. Een vereiste is een duidelijk transitiepad dat gekoppeld is aan het beloningsbeleid. Wanneer bedrijven onvoldoende bewegen, komen ze uiteindelijk in aanmerking voor uitsluiting.

 

Meer weten over onze aangescherpte voorkeursaanpak? U leest het in onze MVB-update.