Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Lancering van het Green Bond Fund

Achmea Investment Management

Achmea Investment Management lanceert Green Bond Fund Zeist, 15 november 2018 – Achmea Investment Management lanceert vandaag een nieuw Green Bond Fund

Het fonds biedt institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, de mogelijkheid om in groene obligaties te beleggen. Dit zijn obligaties waarmee milieuvriendelijke projecten worden gefinancierd. Het nieuwe fonds gaat van start met een kapitaal van €75 miljoen, afkomstig uit de eigen middelen van verzekeraar Achmea.

 

Achmea Investment Management is al sinds 2010 actief in Green Bonds en beheert inmiddels ruim €750 miljoen aan Green Bonds in diverse portefeuilles voor institutionele klanten. Het nieuwe fonds richt zich op Green Bonds die worden uitgegeven door bedrijven en (semi)overheidsinstellingen. Het biedt institutionele beleggers de mogelijkheid invulling te geven aan hun duurzaamheidsdoelstellingen en tegelijkertijd te voldoen aan hun lange termijn verplichtingen.

Lees hier meer over de lancering van het Green Bond Fund en bekijk hier de whitepaper.