Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Rising stars: dé manier om je als actieve belegger te onderscheiden

 Rising stars

 

Ná de coronacrisis hebben we relatief veel rising stars (upgrades naar investment grade vanuit high yield) gezien. Dit waren vooral fallen angels die tijdens de coronacrisis hun investment grade rating kwijtraakten. Deze bedrijven hadden enkele jaren nodig om hun kredietratio’s te verbeteren om weer toe te kunnen treden tot de investment grade index.

 

Rising stars zijn dé manier om je als actieve belegger te onderscheiden. Passieve fondsen kunnen immers niet beleggen in BB’s, en veel institutionele beleggers zijn strikt gebonden aan het onderscheid tussen investment grade en high yield. De Achmea IM creditfondsen beleggen vooral in investment grade bedrijven maar hebben ook ruimte voor het innemen voor BB-posities. Dat biedt rendementspotentieel.

 

Lees meer over rising stars in de Kwartaalupdate Credits (pdf)