Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Performance- en impactkansen in liquide en illiquide credits

Interview-artikel Financial Investigator

Clemens Martijn

 

Op zowel de liquide als de illiquide creditsmarkt liggen mooie kansen om financieel het verschil te maken, maar ook om in duurzaam en sociaal opzicht impact te genereren.

 

Martijn Hesterman, Lead Portfolio Manager Credits en Clemens Braams, Lead Portfolio Manager Illiquid Fixed Income vertellen waar momenteel de kansen liggen.

 

In het kort:
• Binnen de credits-markt is veel ruimte voor actieve beleggers om alpha te behalen. 
• Het is belangrijk om heel specifiek te beoordelen wat het impactpotentieel is van een sustainable bond. Social bonds zijn de runner up.
• Illiquide credits bieden kans op extra performance, ook binnen de Wtp.

 

Lees het hele interview-artikel hier (pdf)