Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Hoe centrale banken van QE naar QT gaan verschilt nogal

Zeist, 1 augustus 2024

euro

 

De ECB en andere centrale banken zijn van plan hun balansen te verkleinen en de enorme obligatieportefeuilles die ze tijdens de pandemie hebben gekocht, af te bouwen. Dit lijkt misschien een nogal technisch concept, waarvan de Amerikaanse minister van Financiën Yellen in het verleden heeft gezegd dat het proces ongeveer net zo interessant zou moeten zijn als “watching paint dry.”

Maar de variaties over de hele wereld zijn fascinerend en de risico’s nemen toe. Verschillende centrale banken hanteren verschillende benaderingen om hun balansen te verkleinen: van passieve afbouw van staats- en bedrijfsobligatieportefeuilles tot verkoop van mortgage backed securities en obligaties van lokale overheden.

Lees hier verder (pdf)