Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Tsunami aan nieuwe groene obligaties nutsbedrijven

Zeist, 1 augustus 2024

Electriciteit

 

In de eerste zes maanden van 2024 is een recordhoeveelheid aan nieuwe obligaties uitgegeven door Europese nutsbedrijven. Een steeds groter deel hiervan zijn green bonds: in drie jaar tijd is dit percentage opgelopen van 30% naar 42%. Dit omdat het gros van de investering ten behoeve van de energietransitie plaatsvindt.

 

Meer hierover in de kwartaalupdate green bonds. Met daarin ook analyses van de marktontwikkelingen, spreads, vooruitzichten en positionering. Opvallend: groene obligaties van banken zijn aantrekkelijk gewaardeerd.

Lees hier verder (pdf)