Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Impactbeleggen en fiduciaire verantwoordelijkheid

Zeist, 27 september 2024

natuur

 

Kan impactbeleggen het belang van pensioendeelnemers dienen?  

Sceptici geloven dat pensioenfondsen zich alleen maar moeten bezighouden met het behalen van financieel rendement. Het nastreven van impact is niet in het belang van de deelnemer en zou alleen maar afleiden van het hoofddoel. Is deze kritiek terecht? Daar kan je op z’n minst over twijfelen. Naast een goede oude dag stellen veel pensioen-deelnemers het namelijk ook op prijs als maatschappij en milieu op pensioendatum in goede staat verkeren. Of dat hun kleinkinderen ook in een leefbare wereld opgroeien. Deze deelnemers zullen het juist op prijs stellen dat hun pensioenfonds bij het nemen van beleggingsbeslissingen wel degelijk rekening houdt met de positieve of negatieve maatschappelijke impact ervan. 

Lees verder: Impactbeleggen en fiduciaire verantwoordelijkheid (deel 1) (pdf)