Professionele belegger

De informatie en documenten op deze website zijn enkel bedoeld voor professionele beleggers. Met professionele beleggers (en hun intermediairs of consultants) worden die partijen bedoeld die voldoen aan de definitie van professionele belegger, institutionele belegger en/of gekwalificeerde belegger zoals opgenomen in artikel 1:1 van de Wet op het financieel toezicht.
Door deze disclaimer te accepteren gaat u akkoord met de inhoud van deze disclaimer en verklaart u een professionele belegger, een gekwalificeerde belegger, dan wel een institutionele belegger te zijn zoals gedefinieerd in de Wet op het financieel toezicht.   
Deze disclaimer geldt als aanvulling op de Algemene disclaimer Achmea Investment Management B.V. (https://www.achmeainvestmentmanagement.nl/disclaimer). Op deze disclaimer is Nederlands recht van toepassing.

Nieuw rapport over watergerelateerde aanbevelingen voor verantwoord beleggen

Zeist, 24 september 2024

Deltares

 

Water is een cruciaal, maar vaak onderbelicht, onderwerp binnen verantwoord beleggen. Vandaag delen we met trots het nieuwe rapport, "Van globaal naar lokaal: verbeteren van ESG-data over water," opgesteld door Deltares in samenwerking met Wereld Natuur Fonds, NN Group, SCOR, Achmea Investment Management. Het rapport biedt concrete inzichten voor beleggers en bedrijven om watergerelateerde risico's en kansen beter te begrijpen en te beheersen.

 

Belangrijkste inzichten en aanbevelingen uit het rapport: 

●  Verbeter de dataverzameling over watergebruik en risico's in diverse sectoren.
●  Versterk het volgen van watergerelateerde risico's binnen activa en toeleveringsketens.
●  Zet in op samenwerking om de waterbeheerpraktijken te verbeteren. 

 

ESG-rapporten geven vaak een globaal beeld van watergerelateerde risico's, maar missen vaak de lokale nuances. Door lokale inzichten te integreren, kan de effectiviteit van ESG-rapportages aanzienlijk worden verbeterd, zoals geïllustreerd in case studies uit Chennai en São Paulo. Het rapport benadrukt het belang van lokaal gerichte waterbeoordelingen voor nauwkeuriger risicobeheer, ondersteund door tools zoals WaterLOUPE en de WWF Water Risk Filter. Dit helpt bedrijven om gerichtere strategieën te ontwikkelen, transparantie te verhogen en beter samen te werken met stakeholders voor duurzaam waterbeheer.

 

Schrijf je in voor het webinar van donderdag 26 september van 11:00 – 12:00 CEST, om meer te horen over de bevindingen en aanbevelingen van het rapport.

Of lees het rapport op de website van Deltares.

 

BRIDGE-project
Het rapport is het resultaat van het BRIDGE-project, dat zich richt op het identificeren van nieuwe benaderingen om ESG-datatekorten te overbruggen en de focus te leggen op institutionele beleggers. Het project wordt mede gefinancierd door het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Delta Technology, mogelijk gemaakt door het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken. 

Het BRIDGE-project is uitgevoerd door partners uit de milieusector, onderzoekssector en financiële sector, waaronder Deltares, het Wereld Natuur Fonds (WWF), Nationale-Nederlanden Groep, SCOR en Achmea Investment Management.